ONE%20HEAVEN

 

Kunst die er toe doet

Dit werk moest gemaakt worden. De wereld polariseert steeds verder. Verschillen worden benadrukt. Terwijl in de kern van de echte zaak juist de overeenkomst zo treffend is. Stijn van Kessel wil dat we het zien. In zijn werk plaatst hij twee werelden naast elkaar, waardoor één wereld ontstaat. Kijk! is zijn oproep. Deze beelden zijn niet gemaakt, maar uit het leven geplukt. We moeten willen zien dat de waarheid in het midden ligt.  

De kunstenaar

“Kunst is voor mij een middel om tot een zinvolle discussie te komen. Nooit een doel. Ik wil best boven een bank hangen, als op die bank het gesprek dan maar op gang komt. Mijn kunst is altijd een oproep tot dialoog. Ik laat zien en daag uit. Ik kan als kunstenaar niet wegkijken van de werkelijkheid en laat haar daarom in alle schoonheid zien. Kunst moet mensen bewegen. En als het even kan de goede kant op,” aldus Stijn van Kessel.

 

stijn3%204244


“Anders denken kan beginnen  
                                         met anders zien"

Nieuwe inzichten

Dit werk van Stijn van Kessel  is een artistieke oproep tot eenheid. In de sport, politiek, cultuur, economie… zijn we voortdurend op zoek naar verschillen. We overleven op onderscheid. Het onderscheid brengt ons de ordening en het competitievoordeel waar we kennelijk behoefte aan hebben.

Maar het vervreemdt ons ook van elkaar. Het voedt een beweging die vooral op weg lijkt naar het benadrukken van superioriteit. In een wereld waarin 'afstand nemen' voordeel lijkt te brengen voor de individu, ontstaat een hardheid waarmee verder maar moeilijk te leven valt. Kunstenaar Stijn van Kessel zoekt dan ook een andere aanvliegroute.

Hij brengt nieuwe inzichten in een bestaande realiteit met zijn project ‘let’s stick together’.Als we het leven ontleden naar de echte kernwaarden zoals die geformuleerd zijn in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, dan blijkt dat we in de kern toch vooral gelijk zijn aan elkaar. We verschillen in kansen en in kleur, maar delen met elkaar al waar het in het leven werkelijk om draait.Dat is geen gedachte of wens, maar een harde constatering, zo wil de kunstenaar benadrukken. Hij creëert zijn foto’s van de werkelijkheid daarom niet zelf, maar verzamelt deze op het wereld wijde web.

 

Het is geen gedachte van de kunstenaar, zo wil hij benadrukken, maar iets wat er is en alleen nog gezien moet worden.

Van Kessel plaatst op zijn monumentaal grote canvas doeken steeds twee foto’s naast elkaar die het bewijs vormen van zijn stelling dat we in de kern van ons zijn vooral zaken delen met elkaar. Wat een politiek pamflet zou kunnen worden, wordt in de handen van de kunstenaar een artistieke eye opener. De beide foto’s op het doek zijn naar hun inhoudelijke essentie teruggebracht door ze in zwart-wit te gebruiken. Daarmee krijgen zij ontegenzeggelijk ook grafisch zeggingskracht. Van Kessel kiest er daarbij voor de helft van de foto diapositief af te drukken, waardoor ook de verschillen in huidskleur verdwijnen.

Door de bewuste keuze voor bestaande fotografie, maar ook door te kiezen voor bestaadnde kretologie en een bestaand medium, wijst de kunstenaar erop dat anders denken kan beginnen met anders zien. In ons streven naar geluk zijn we allen hetzelfde en wie dat kan zien is daar zelf dichterbij.Het project ‘let’s stick together’ bestaat uit acht verschillende ontwerpen uitgevoerd op canvas van 160 bij 80 of 80 bij 40 centimeter. Van alle werken zijn honderd genummerde en gesigneerde exemplaren beschikbaar .

Schermafbeelding%202017 11-10%20om%2014.27.46

WATERCOLORS
STIJN VAN KESSEL 2018

Schermafbeelding%202017 11-10%20om%2013.40.56

FACEBOOK 
STIJN VAN KESSEL 2018

Schermafbeelding%202017 11-10%20om%2013.40.34

CHEEK TO CHEEK 
STIJN VAN KESSEL 2018

Schermafbeelding%202017 10-06%20om%2009.08.40

WORDS RIGHT OF MY MOUTH 
STIJN VAN KESSEL 2018

PAINTED%20FACE

PAINTED FACE 
STIJN VAN KESSEL 2018

ONE%20HEAVEN

ONE HEAVEN 
STIJN VAN KESSEL 2018

HELMEN

DRESS TO IMPRESS
STIJN VAN KESSEL 2018

CARRIED

FUTURE IS BACK 
STIJN VAN KESSEL 2018

koopkunst

 

Unieke kunstwerken 

Techniek

De doeken zijn 160 x 80 cm of 80 x 40 centimeter en zijn gespannen op een 45 mm spieraam.Het gaat om hoogwaardige Giclée print op canvas (375gr). De doeken zijn gevernist en voorzien van een certificaat van echtheid met een nummering en signatuur van de kunstenaar. Van elk doek komen er maximaal 100 in omloop.

De doeken kosten € 800 of € 500 

Wereldwijde verzending en zeer zorgvuldige verpakking zijn bij die prijs inbegrepen.


Waar voorheen lithografie de standaard was voor reproducties van kunst, is dit nu de giclée. Tegenwoordig wordt deze techniek ook veel gebruikt voor foto schilderijen, omdat dit veruit het beste resultaat geeft boven alle andere manieren van productie wat betreft kleurechtheid en levensduur. Het woord giclée betekent letterlijk "vernevelen" of "spuiten".

Voor het afdrukken wordt gebruik gemaakt van zeer geavanceerde en professionele grootformaat inkjetprinters, die gebruik maken van minimaal acht kleuren inkt. Deze giclée printers gebruiken gepigmenteerde inkt en spuiten miljoenen microscopische inktdruppeltjes per seconde, wat resulteert in een diep contrast, intense kleuren en een hogere resolutie dan de traditionele lithografie. Daarnaast is de levensduur veel langer.  

Bestellen

Bestellen van de kunstwerken is gemakkelijk en veilig. U geeft aan welke werken u graag geleverd wilt zien en krijgt die binnen 10 werkdagen thuis afgeleverd. U betaalt pas als u het werk in huis hebt. Veiliger kan niet.  Daarvoor sturen wij u seperaat een factuur.

Stuur uw bestelling aan:
uitgever@me.com

Vermeld:
- De naam van het kunstwerk/de kunstwerken
- het gewenste formaat
- Uw eigen naam en adresgegevens

Wij bevestigen direct per mail. 

Fijn dat u Task wilt helpen.


Steun de Stichting TASK

Steun de Stichting en maak geld over op rekening NL20RABO 01091.48.266 ten name van Task in Liempde

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over TASK dan kunt u het bestuur van de stichting rechtstreeks bereiken.
Neem contact op met de penningmeester Jeroen Berkhout 06 11096760 of met de voorlichter
van de stichting Joost van Sluijters 06 53833160. Daarnaast kent deze site ook een contactformulier.

ANBI-erkend

TASK is een ANBI-erkende stichting. Dat wil zeggen dat we een algemeen doel dienen. Dat doel is wat ons betreft het realiseren van een technische school in Namibië. Door de ANBI-erkenning is uw gift fiscaal aftrekbaar.